Megosztás:
       

A VII. HMFEST és a táblaavatás képeiből láthattok egy összefoglalót.

A képek megtalálhatóak a galériánkban és a facebook oldalunkon is.

A Zsámbéki Rakétabázis – Hadi Kulturális Központ facebook oldalának bejegyzése:

Az idei HMFEST a Zsámbéki Rakétabázis – Hadi Kulturális Központ (leánykori nevén MN1159 11/3. Földi Telepítésű Légvédelmi Rakétaosztály) történetében is fontos mérföldkő lett!
Lelkes rajongók és volt katonák kis csoportja elhatározta, hogy emléktáblát állít az itt szolgált katonák tiszteletére. Erre gyűjtés is indult, melyből az emléktábla, valamint az osztály jelvénye is sikeresen legyártásra és kihelyezésre került.
Örömmel jelentem, hogy a HMFEST első napján az esemény szép számú érdeklődő figyelmétől kísérve, bensőséges hangulatú megemlékezés keretén belül megtörtént.
Horváth Mihály volt osztályparancsnokként, Horváth László Zsámbék város polgármestereként mondott emlékező és köszöntő beszédet az egybegyűlteknek. Hibácskó Ferenc és Molnár Attila – a tüzelőálláson létesült és már megszűnt Légvédelmi Múzeumban végzett önzetlen munkájukért – nyilvános köszönetet és jelképes ajándékot kapott.
Az emléktábla felavatását katonai hagyományőrzők díszőrséggel és díszrajjal tették emlékezetesebbé, valamint Hibácskó alez. által vezényelt díszsortűzzel. ( A díszőrök és díszraj nagy része a Duna Menti Katonai Hagyományőrző Egyesület tagjaiből került ki.)
Az emléktábla avatást követően az egybegyűltek megtekintették a HÁP-on megnyitott Légvédelmi Kiállítás-t. Ez állandó kiállítás innentől kezdve!!!