Megosztás:
       

2015 évben  maroknyi csapatunk ellátogatott több rendezvényre, ami nagyon tetszett és ahol is eldöntöttük, hogy létrehozunk egy egyesületet. Ez idő óta sokan csatlakoztak hozzánk és egyre több rendezvényen vagyunk jelen és mutatjuk be a gyűjtött felszereléseinket és értékeinket a nagyközönségnek. (PL: HMFEST, 170 éves a honvédség több rendezvénye)

Szinte mindenhol nagy az érdeklődés annak is aki volt katona de annak is aki nem. Szeretettel és felkészülten várunk mindenkit korosztálytól függetlenül.

Új bekezdést hozott a 2020-as év számunkra ugyanis 2020.02.10-én bejegyzésre került a bíróságon is a szervezetünk

Duna Menti Katonai Hagyományőrző Egyesület néven.

A Duna Menti Katonai Hagyományőrző Egyesület célja, közhasznú tevékenysége:

Törekszik a katonai hagyományőrzés színvonalasabbá tételére és arra, hogy minél szélesebb rétegek ismerhessék meg a nemzeti múltunkban, történelmünkben résztvevő Magyar Királyi Honvédség (1900-1951) és a Magyar Néphadsereg (1951-1990) kultúráját, eszközeit, felszereléseit. Ezzel is segítve a honvédelmi ismeretek és eszme ügyét.

Konkrétan ezek kapcsán fellelhető eszközeinek (ruhák, felszerelések, járművek, egyéb eszközök stb..) gyűjtése, bemutatása, a múlt emlékeinek megőrzése, felidézése, továbbadása, rendezvények és honvédelmi ismereteket nyújtó táborok szervezése.

Hadisírok gondozása.

Más szervezetekkel, egyesületekkel, klubokkal való közös együttműködés.